Den positiva stressen

Hejsan!
 
Här knallar livet på, men just nu knallar det ganska fort. Det är för att jag har mitt lilla huvud knökafullt med tankar över allt som väntar i den ganska nära framtiden.
 
Nästa lördag är det högskoleprov igen. Jag pluggar så ögonen blöder och känner superstor press över att vara tvungen att utföra ett mirakel. Det är förvånansvärt nog matten som är det stora problemet, men inte på det sätt man skulle kunna tro. Jag har ju en bakgrund inom matematikens mysterier som före detta fysikstudent, så egentligen är inte uppgifterna några problem. Får jag ta mig an dem i lugn och ro löser jag dem utan större möda. Problemet är att det här med lugn och ro inte är något jag har tillgång till. Jag är för långsam, och när jag försöker lösa allt på den tid jag har på mig (cirka en minut per uppgift) så bara stressar jag ihop, mitt huvud låser sig och jag får hjärnsläpp. Visst, större delen uppgifter blir rätt, men det som är irriterande är att när jag sedan tar mig an de uppgifter jag fick fel på så har jag gjort sådana tankefel och slarvfel att min panna är helt öm av alla mina facepalms.
Förra gången var jag så långsam att jag inte hann statistiken och fick gissa större delen av den. Det tänker jag inte göra om. Statistiken är ju enkel, och bör ge många "gratispoäng".
Den verbala delen är inga problem. Jag ska plugga lite mer på ordens beståndsdelar, för det är tydligen ord och meningskomplettering som är mina "svagheter" där, men på både den svenska och engelska läsförståelsen fick jag typ alla rätt i höstas.
 
 
Den plats i mitt huvud som inte upptas av högskoleprov är fullproppad av bröllop. Med dryga två månader kvar till D-day så är det fullt upp. I fredags hade vi stormöte jag och Alex, med våra föräldrar som gärna vill vara med och arrangera hela det här kalaset. En hel del saker klarades upp men mycket återstår. Just nu är nog den stora frågan catering. När vi har fått ordning på det så ska budget spikas och helst gå ihop, och alla gästernas anmälningar ska in så att vi vet om vi har tagit oss lite eller mycket vatten över huvudet.
Alex måste ha något att ha på sig så han slipper gå i en potatissäck, och sedan finns det många detaljer som jag grottar ner mig i aningen för mycket. Typ, exakt vilket löshår ska jag köpa för optimal frisyr? Ska vigselringen ha en större sten i mitten eller bara några lika stora? Ska jag under klänningen ha underkläder som svarvar till figuren, eller ska jag köra på komfort och gå som jag av naturen är skapad? Klack på skorna eller inte klack på skorna (jag kan eventuellt ha köpt ett par skor av varje typ)?
 
 
Det börjar verkligen bli vår. I går hade vi första frukosten utomhus på trappen, och det följdes upp av årets första grillning. Vårdagjämningen är här och fåglarna sjunger så man blir yr. Tack och lov! Jag är inte den som ogillar vintern av princip, men den här vintern har varit kämpig. Nu väntar ljusare tider!