Ba kör!

Hej på er!
Vi har varit i banken, och det besöket blev lyckat. Vi har fått grönt ljus för vårt stora projekt.
Vi ska nämligen bygga ut huset! Självklart på ett sätt som harmonierar med hur huset ser ut idag. När det är färdigt kommer det se ut som att det var så det var tänkt från början. Vi ska få ett vardagsrum, ett komplett badrum med tvättutrymme och ett stort master-bedroom på övervåningen i den nybyggda delen. I den gamla delen ska de flesta rum göras om mer eller mindre. I köket kommer det hända mycket. Det ska bli toppmodernt fast ha kvar sina gamla kläder så att säga, i andra rum ska det bara upp nya tapeter. Vi ska också få nytt avlopp och dra nya vattenledningar. Jag ska gå in på detaljer senare. Först och främst ska vi få bygglov, och det håller vi på med nu. Under tiden som vi väntar på det ska vi köra igång med gamla delen. Det finns nog så mycket att göra där!
 
Just nu är det mycket planering. Det är en ständig balansgång. När ska man satsa på ett byggnadsvårdsmässigt alternativ? När ska man ta den modernare vägen?
Det finns också estetiska aspekter. I början av vårt förhållande tyckte vi att vi hade så himla lika smak, men nu efter ett par år och många detaljer har vi börjat hitta skillnaderna och de gemensamma nämnarna.
Alex gillar 1910-1920-talsstil. Art deco, arbetade sirliga möbler, mörka träslag, pelargoner i fönstren och liksom lite cigarrdoft och sju sorters kakor över allting.
Jag däremot är såld på 1960-1970-talet. Jag älskar formspråket, färgpaletten, allting. Jag vill ha rena linjer, spännande vinklar, tydliga konturer, färger som går i brunt, rost, avokado och senap. Och använder gärna träslag som teak och jakaranda (fast jakarandamöbler är olagligt att sälja eller köpa så om man inte har tillgång till släktklenoder så får man nöja sig med att drömma).
Inte så lätt att få ihop kanske, men vi kompromissar, hittar saker i varandras stilar som vi gillar och hämtar mycket ur den neutrala marken, alltså gemensamma favoriter. Typ Morris-tapeter. Vi vill också ha in moderna tankar och element. Det ska finnas lite 2017 också. Lite ljust och fräscht liksom.
Både Alex och jag är lite estetiskt lagda och gillar att inreda. Kul att båda är så engagerade, men lite frustrerande när det krockar. Typ när man hittar den där helt fantastiska gamla 70-talsservisen i boxig design och murrigt brunblått på en antikaffär och han inte tycker om den utan dreglar över någon finrumsmöbel där man ska sitta och dricka kaffe med lillfingret spretande i luften.
Nåja. På något sätt brukar i alla fall båda bli nöjda i slutändan.
Just nu är inte vårt hem så representativt. Det är i en tillfällig klädsel. Men när vi är klara, då kommer det nog vara likt ingen annans. Jag längtar!