Ba kör!

Hej på er!
Vi har varit i banken, och det besöket blev lyckat. Vi har fått grönt ljus för vårt stora projekt.
Vi ska nämligen bygga ut huset! Självklart på ett sätt som harmonierar med hur huset ser ut idag. När det är färdigt kommer det se ut som att det var så det var tänkt från början. Vi ska få ett vardagsrum, ett komplett badrum med tvättutrymme och ett stort master-bedroom på övervåningen i den nybyggda delen. I den gamla delen ska de flesta rum göras om mer eller mindre. I köket kommer det hända mycket. Det ska bli toppmodernt fast ha kvar sina gamla kläder så att säga, i andra rum ska det bara upp nya tapeter. Vi ska också få nytt avlopp och dra nya vattenledningar. Jag ska gå in på detaljer senare. Först och främst ska vi få bygglov, och det håller vi på med nu. Under tiden som vi väntar på det ska vi köra igång med gamla delen. Det finns nog så mycket att göra där!
 
Just nu är det mycket planering. Det är en ständig balansgång. När ska man satsa på ett byggnadsvårdsmässigt alternativ? När ska man ta den modernare vägen?
Det finns också estetiska aspekter. I början av vårt förhållande tyckte vi att vi hade så himla lika smak, men nu efter ett par år och många detaljer har vi börjat hitta skillnaderna och de gemensamma nämnarna.
Alex gillar 1910-1920-talsstil. Art deco, arbetade sirliga möbler, mörka träslag, pelargoner i fönstren och liksom lite cigarrdoft och sju sorters kakor över allting.
Jag däremot är såld på 1960-1970-talet. Jag älskar formspråket, färgpaletten, allting. Jag vill ha rena linjer, spännande vinklar, tydliga konturer, färger som går i brunt, rost, avokado och senap. Och använder gärna träslag som teak och jakaranda (fast jakarandamöbler är olagligt att sälja eller köpa så om man inte har tillgång till släktklenoder så får man nöja sig med att drömma).
Inte så lätt att få ihop kanske, men vi kompromissar, hittar saker i varandras stilar som vi gillar och hämtar mycket ur den neutrala marken, alltså gemensamma favoriter. Typ Morris-tapeter. Vi vill också ha in moderna tankar och element. Det ska finnas lite 2017 också. Lite ljust och fräscht liksom.
Både Alex och jag är lite estetiskt lagda och gillar att inreda. Kul att båda är så engagerade, men lite frustrerande när det krockar. Typ när man hittar den där helt fantastiska gamla 70-talsservisen i boxig design och murrigt brunblått på en antikaffär och han inte tycker om den utan dreglar över någon finrumsmöbel där man ska sitta och dricka kaffe med lillfingret spretande i luften.
Nåja. På något sätt brukar i alla fall båda bli nöjda i slutändan.
Just nu är inte vårt hem så representativt. Det är i en tillfällig klädsel. Men när vi är klara, då kommer det nog vara likt ingen annans. Jag längtar!
 
 

Det börjar dra ihop sig..

Hej!
Nu har sommaren kommit hit på allvar, och det är så vackert och fridfullt, även om det blåser.
 
 
Imorgon blir en spännande dag! Då kommer nämligen mäklare hit. Vi ska inte sälja, utan tvärt om. Vi ska få stället värderat inför vårt bankbesök nästa vecka. Nu har vi bott här i ett år, och trivs så bra, det är bara själva boningshuset som inte riktigt funkar. Därför ska vi ju fixa det. Från sommarstuga med låg standard till rymlig, modern och för oss superlyxig villa. Vi ska rota oss här, för här tänker vi stanna kvar!
 
Jag är egentligen inte jättepepp på renovering, efter att ha bott i en renovering i ett år, och det har ju slitit på själen, men ändå är en renovering just vad som behövs för att det ska bli bra i längden så det är bara att kavla upp ärmarna. Och lite kul ska det bli också! Det märks att det drar ihop sig. Det märks när planerna går från fantasistadiet till det mer konkreta.
 
 

Lugnet före stormen

Hej på er!
Jo tack, livet som gift kvinna är bara bra. Inte jättestor skillnad från innan faktiskt, förutom att det känns som att vi hör ihop ännu mer nu. Lite av en kärleksbubbla hamnar man faktiskt i. Hoppas att den håller i sig ett tag!
 
Nåväl, jag tänkte berätta att ÄNTLIGEN efter ett och ett halvt års väntan har Alex fått fast jobb. Han började på ett långtidsvikariat för lite mer än ett år sedan, och nu har han så att säga blivit uppgraderad i samband med att vikariatet tar slut. Vi har haft detta på känn och planerat lite efter det, men jösses vilken lättnad att ha det färdigt.
Det här innebär att vi ÄNTLIGEN kan komma vidare med renoveringen, och vi har stora planer. Den här bloggen  ska väl rassla igång så smått igen nu när jag får något att skriva om, och jag ska gå in mycket mer på detaljer framöver (seriöst, ni kommer typ tröttna på detaljer). Än så länge kan jag säga som teaser att det första vi ska göra är att knalla till banken, och sedan ska vi skissa på en bygglovsansökan... ;)
 
Så länge underhåller vi oss med ungefär detta:
 
 
Och att diska. Jag måste diska idag. Fy vad jag hatar det. Hämtade 17 liter vatten hos grannen igår så det är bara att sätta igång och värma en diskbalja. Diskmaskin - jag längtar efter dig!