Jag kom in!

Igår kom antagningsbeskedet.
 
 
Det känns helt overkligt, superläskigt och fantastiskt roligt. Som jag har kämpat och väntat.
Från i höstas när jag helt oförberedd åkte in till min gamla gymnasieskola och skrev ett strategiskt högskoleprov för att hitta mina svagheter och kunna lägga upp en pluggplan.
Till i våras när jag betydligt mer förberedd  åkte tillbaka till samma gymnasieskola och skrev högskoleprov igen med enorm press på mig.
Till efter det högskoleprovet, när det gick så bra att jag fick två chocker - dels att resultatet faktiskt kunde räcka för en gammal barndomsdröm, läkarprogrammet, och dels att jag då saknade en kurs för behörighet (biologi 2).
Till paniksamtal till Komvux, fem veckor av biologiplugg, labb och slutprov.
Till en evig och nervig väntan på antagningsbeskedet.
Nu är jag äntligen i mål! Nu börjar snart den riktiga utmaningen, men först några härliga, lugna sommar/semesterveckor för att se till att jag är riktigt pigg och utvilad.
 
Det blir fint att återvända till Linköpings universitet. Jag har ju läst lite matte/naturvetenskap där innan. Men den här gången blir det ett annat campus.
Jag sökte bara till Linköping. Dels är det den läkarlinjen av alla i Sverige vars upplägg jag tror passar mig bäst, och dels måste jag ju gå i Linköping rent geografiskt eftersom jag bor där jag bor. Som tur är går pendeln ofta, och i framtiden hoppas jag kunna bli placerad/anställd på sjukhus som ligger ännu närmare.
 
Vilket år alltså! Det är verkligen de stora händelsernas år! Vårt bröllop, Alex fasta jobb, klartecken för megarenovering och skapande av drömhus och nu detta också.
Det blir på många sätt en spännande höst!
1
Emelie

Åh grattis, vad roligt!!