Projekten

Hej på er!
Idag är det ett år sedan Alex friade till mig. Snart har vi varit gifta i två månader! Det känns väldigt bra, men det är inte någon jätteskillnad sedan innan. Mentalt har vi liksom varit gifta betydligt längre, men nu stämmer det juridiska med verkligheten. Det är lite ovant med nytt efternamn, men skönt att äntligen kunna säga "min man". Ser så mycket fram emot livet tillsammans. Att få uppleva allt med någon. Att få se varandra bli gråa och rynkiga. Det finns ingen i hela universum jag hellre vill göra det med!
 
 
Nästa tisdag kommer en person hit för att planera vårt nya kök! Efter mycket diskussioner har vi nämligen bestämt oss för att sätta in ett nytt. Det är för mycket vi skulle behöva ändra med det gamla och vi vill ha allt enhetligt. Dock får det gamla, fina, platsbygda serveringsskåpet vara kvar. Det rör vi inte! (Förutom att det ska färdigställas så klart.)
Det ska också målas om. Den gröna färgen vi har nu känner vi är för mörk och kall, så vi är inne på en mildare varmgrå. Nya tapeter ska upp, för köket kommer snart att sitta ihop med det nya vardagsrummet i den utbyggda delen med en ganska öppen planlösning och då vill vi ha samma tapet i båda rummen. Ska slänga upp en ritning någon dag!
Förstå att vi inom 2-3 månader kommer ha ugn, spishäll, diskmaskin och drickbart vatten! Att bara kunna vrida på en ratt och så blir ugnen varm! Att trycka på en knapp och två timmar senare är allt diskat och klart! Just like magic! Det kommer höja vår livskvalitet väldigt mycket.
 
Bild från förra sommaren när vi tills-vidare-renoverade det nuvarande köket. Då visste vi inte riktigt hur vi ville ha det i längden. Nu vet vi det.
 
 

Jag kom in!

Igår kom antagningsbeskedet.
 
 
Det känns helt overkligt, superläskigt och fantastiskt roligt. Som jag har kämpat och väntat.
Från i höstas när jag helt oförberedd åkte in till min gamla gymnasieskola och skrev ett strategiskt högskoleprov för att hitta mina svagheter och kunna lägga upp en pluggplan.
Till i våras när jag betydligt mer förberedd  åkte tillbaka till samma gymnasieskola och skrev högskoleprov igen med enorm press på mig.
Till efter det högskoleprovet, när det gick så bra att jag fick två chocker - dels att resultatet faktiskt kunde räcka för en gammal barndomsdröm, läkarprogrammet, och dels att jag då saknade en kurs för behörighet (biologi 2).
Till paniksamtal till Komvux, fem veckor av biologiplugg, labb och slutprov.
Till en evig och nervig väntan på antagningsbeskedet.
Nu är jag äntligen i mål! Nu börjar snart den riktiga utmaningen, men först några härliga, lugna sommar/semesterveckor för att se till att jag är riktigt pigg och utvilad.
 
Det blir fint att återvända till Linköpings universitet. Jag har ju läst lite matte/naturvetenskap där innan. Men den här gången blir det ett annat campus.
Jag sökte bara till Linköping. Dels är det den läkarlinjen av alla i Sverige vars upplägg jag tror passar mig bäst, och dels måste jag ju gå i Linköping rent geografiskt eftersom jag bor där jag bor. Som tur är går pendeln ofta, och i framtiden hoppas jag kunna bli placerad/anställd på sjukhus som ligger ännu närmare.
 
Vilket år alltså! Det är verkligen de stora händelsernas år! Vårt bröllop, Alex fasta jobb, klartecken för megarenovering och skapande av drömhus och nu detta också.
Det blir på många sätt en spännande höst!
1

Idyllen

Hej på er!
 
Det är högsommar! Årets ljuvligaste tid. Även när det är kallt så är det varmt.
Jag njuter i fulla drag. Kan liksom inte bestämma mig för om jag tar det FÖR lugnt eller om jag bara tar mig lite välförtjänt vila efter ett tufft år. Alex är mitt mellan två semesterperioder. Vi är mest hemma och småpysslar, han jobbar, på kvällarna går grillen varm. Nästa semesterperiod ska vi resa bort en sväng. Till grannlandet med bil, är tanken. Det gäller bara att hitta större bil att låna samt person som kan se om hus och djur, men båda sakerna verkar lösa sig och vi är peppade!
Jag går och gruvar mig för första antagningsbeskedet på torsdag. Jag har väntat så länge på besked, och det blir nog mer väntan efter detta eftersom jag lär bli reserv i denna omgången. 
 
Vi detaljplanerar renovering och bygge. Pratar med folk, försöker förstå oss på bygglovsritningar. Vilken ände ska man börja i liksom? Alla saker är ju beroende av varandra.
 
Åh, jag vill aldrig att sommaren ska ta slut!