Mitt nyår 2016/2017

Bättre sent än aldrig, eller hur? Nu har jag fått lite kompletterande bilder på händelsen i fråga, så nu ska jag berätta om hur min nyårsafton var!
 
Natten firades traditionsenligt hos mina föräldrar med trevlig stämning och god mat.
Jag hade stressat som en idiot tidigare på dagen med att göra snittar, vilket verkar ha blivit lite av min standarduppgift (jag är redan uppbokad till nästa år) men trots stressandet tog det flera timmar. När det var klart fick jag göra mig i ordning i räserfart, för sedan kom pappa och plockade upp mig. Vi åkte bort till kyrkogården och tände ljus för den framlidna släkten, och det var nog kvällens mysigaste stund. Vi var helt ensamma, det var en lugn och lite nostalgisk stämning eftersom kyrkogården ligger i mina barndomskvarter och raketsmällar hördes från staden en bit bort. När vi kom hem till dem var jag tvungen att rädda mitt smink pga blåsigt och sedan kom Alex som jobbat hela dagen. Efter det var det dags för snittar och bubbel.
 
Toast med ugnsrostad rotselleri, champinjonpastej, rostade pistagenötter och persilja.
 
Surdegsbröd med rökt nötrulle, frisk pepparrotscreme, äpple och krasse.
 
 
Efter lite samtal, "Grevinnan och betjänten" och skratt förflyttade vi oss till det dukade bordet där det serverades smaskig trerätters.
 
Förrätt var sniglar gratinerade i smörsås med vitlök, vitt vin och schalottenlök, serverade med baguette.
 
 Huvudrätt var baconlindade lövbiffsullader med fyllning av västerbottenost och skogschampinjoner med parmesandoftande potatisrosor, rödvinsås och ugnsrostade grönsaker.
 
Det var en mycket trevlig middag.
 
 
Sedan kom efterrätten in.
 
Desserten var mörk chokladmousse varvat med vitchoklad- och saffransmousse, serverat med apelsinsås, karamelliserade apelsinskal och stjärnfrukt.
 
Vi satt kvar en stund och pratade bort tiden, men sedan började det närma sig tolvslag och vi drog oss tillbaka in i vardagsrummet. Lite kramar...
 
 
Ännu mer snittar och bubbel dukades det fram, och vips så slog klockan tolv och vi skålade och tittade på fyrverkerier.
 
 
Sedan avrundade vi kvällen med Irish Coffee (utan Irish för vissa) och en ask After Eight.
 
 
På nattkröken när vi kände oss färdiga åkte vi hem och rasade i säng med rejäl matkoma, men glada och nöjda med kvällen och redo för ett nytt år och nya utmaningar!