En arbetsam helg

Hej på er!
Måndag igen. Hur känns det? Måndagsångest? Skönt att en ny vecka kommit igång?
För mig känns det trevligt. Att tiden går vidare liksom.
 
Vi har haft en bra helg där vi fått mycket gjort.
Vi började med fredagsmys i vanlig ordning.
 
Film, god mat och snacks. Lite av ett fritidsintresse för oss.
 
I lördags körde vi igång på varsitt håll. Jag fick äntligen börja skrapa färg i hallen med hjälp av en speedheater. Nej - vi har fortfarande inte bestämt grå nyans.
 
 
Det var superhärligt väder ute. Sol från klarblå himmel och helt vindstilla. Vårkänslan låg i luften, men det måste ju varit en falsk sådan eftersom det trots allt bara är januari.
Alex tog tillfället i akt och tände en stor eld där han brände upp en gammal rishög som vi samlat på oss sedan i våras samt inredningen till förrådet där vi ska bygga badrum.
När skymningen föll låg dimman tät över åkrarna och det var svårt att gå in. Det var så magiskt vackert och elden värmde skönt.
 
 
Söndagen började ganska tidigt. Efter en kopp kaffe klädde vi på oss varma kläder och så kom Alex föräldrar. Trots att vädret var något sämre, mulet och lite blåsigt, kändes det som att en arbetsdag i trädgården var en fin idé. Vi hade några träd som skulle tas ned, buskar som skulle bort och andra träd som skulle beskäras och klippas ur. Alex gav sig in i själva fällningen med motorsåg i högsta hugg, och vi andra bar ris, trimmade med mindre motordrivna redskap och eldade upp allt sammans ute på fältet.
 
 
Vi blev klara på strax under fyra timmar (inklusive kaffepaus) och nu är det betydligt luftigare i trädgården. Vissa träd och buskar får mer ljus och utrymme och kommer kunna växa till sig bättre och på andra ställen finns det nu plats för nya buskar.
Vi avslutade självklart med det enda rimliga - korvgrillning.
 
 
Det har varit superhärligt med lite frisk luft och arbete. Idag gäller arbete och inte frisk luft. Snarare luft full med ångor från uppvärmd plastfärg i och med att jag jobbat vidare med hallen. Det kommer ta ett tag att få den färdig för målning, men jag kör på i lagom takt. Hoppas att hela hallen är klar typ i slutet av februari, om en månad eller så, det hade varit fint.
 
På söndag händer en rolig grej förresten! Mer om det senare.