Att se framåt och bakåt

Herregu vilken skitvecka det här har varit. Som kronan på verket av en ganska trist vinter faktiskt.
Jag hoppas att vi går mot ljusare tider nu, på alla plan. Nu ska vi storstäda här hemma. Jag har laddat upp och ska bedriva kemisk krigsföring mot varenda litet skitvirus. Sedan ska vi hålla tummarna för min fortsatta friskhet några dagar till innan vi kan andas ut för den här gången. Det här vill vi helst inte ha tillbaka än på ett bra tag. Helst aldrig, men så mycket är ju dumt att hoppas på. Men om det kunde hålla sig ifrån oss åtminstonde tills vi har ett badrum och en tvättmaskin så skulle det vara toppen. Okej?
 
Nåväl nu ser vi framåt! Det finns så mycket ljust där. Det börjar dra ihop sig för ett besked vi hoppats på och längtat länge efter. Ett besked som kommer vara lite avgörande för vår fortsatta resa med huset. Ett positivt resultat vore trevligt, och det lutar nog åt det. Därefter ska saker detaljplaneras. Vår nya idé ska förflyttas från brainstormingfasen till struktureringsfasen. Det kommer vara kaos här hemma ett bra tag till, men det kommer ske ständiga, dramatiska förbättringar. Och när det väl blir bra, då kommer det bli riktigt bra!
 
Just nu känns det som att sommaren inte kan komma fort nog. Därför tar vi en titt på vad som hände förra dito.
 
Maj 2016
 
Maj var ett renoveringskaos, men hoppet, friheten, solen och den annalkande sommaren gjorde tröttheten skön och det gick lätt att jobba på. Vi packade med oss mat och grillade varje helgdag och eftermiddag när vi var här ute och jobbade, och vi fick låna grannens potatisland för att sätta vår första egna potatis!
 
 
Juni 2016
 
Juni började med idiotrenovering. De där två sista veckorna var inte ens roliga, utan då handlade det bara om att hålla sig på benen och fortsätta jobba för att klara deadline. Men det gjorde vi! Ett par dagar innan midsommar flyttade vi hit, och sedan bjöd vi till midsommarfirande och hade världens trevligaste kväll.
 
 
Juli 2016
 
 
Juli var nog till en början lite småkylig. Rätt molnigt och regnigt till och från vill jag minnas. Vi fortsatte med renoveringen, och hade fullt upp med att vänja oss vid vårt nya boende, den lägre standarden och alla nya arbetsuppgifter. Alex hade semester och lagom till den kom den efterlängtade värmeböljan. Vi hängde på sjön, åkte på slåttergille, for till Kolmården, och målade hus. Alex friade till mig en av de där perfekta sommardagarna, och sedan var semestern och månaden slut.
 
 
Augusti 2016
 
Augusti började kyligt, och vi hade lite panik med allt som skulle fixas inför hösten. Jag frös mycket, men så fick vi äntligen igång vedspisen, och jag trodde att jag inte skulle behöva frysa mer. Tji fick jag.
Under senare delen av månaden blev det varmare igen, och vi sög ut det sista ut sommaren med härliga dagar utomhus innan hösten började smyga sig på igen.