Att se framåt och bakåt

Herregu vilken skitvecka det här har varit. Som kronan på verket av en ganska trist vinter faktiskt.
Jag hoppas att vi går mot ljusare tider nu, på alla plan. Nu ska vi storstäda här hemma. Jag har laddat upp och ska bedriva kemisk krigsföring mot varenda litet skitvirus. Sedan ska vi hålla tummarna för min fortsatta friskhet några dagar till innan vi kan andas ut för den här gången. Det här vill vi helst inte ha tillbaka än på ett bra tag. Helst aldrig, men så mycket är ju dumt att hoppas på. Men om det kunde hålla sig ifrån oss åtminstonde tills vi har ett badrum och en tvättmaskin så skulle det vara toppen. Okej?
 
Nåväl nu ser vi framåt! Det finns så mycket ljust där. Det börjar dra ihop sig för ett besked vi hoppats på och längtat länge efter. Ett besked som kommer vara lite avgörande för vår fortsatta resa med huset. Ett positivt resultat vore trevligt, och det lutar nog åt det. Därefter ska saker detaljplaneras. Vår nya idé ska förflyttas från brainstormingfasen till struktureringsfasen. Det kommer vara kaos här hemma ett bra tag till, men det kommer ske ständiga, dramatiska förbättringar. Och när det väl blir bra, då kommer det bli riktigt bra!
 
Just nu känns det som att sommaren inte kan komma fort nog. Därför tar vi en titt på vad som hände förra dito.
 
Maj 2016
 
Maj var ett renoveringskaos, men hoppet, friheten, solen och den annalkande sommaren gjorde tröttheten skön och det gick lätt att jobba på. Vi packade med oss mat och grillade varje helgdag och eftermiddag när vi var här ute och jobbade, och vi fick låna grannens potatisland för att sätta vår första egna potatis!
 
 
Juni 2016
 
Juni började med idiotrenovering. De där två sista veckorna var inte ens roliga, utan då handlade det bara om att hålla sig på benen och fortsätta jobba för att klara deadline. Men det gjorde vi! Ett par dagar innan midsommar flyttade vi hit, och sedan bjöd vi till midsommarfirande och hade världens trevligaste kväll.
 
 
Juli 2016
 
 
Juli var nog till en början lite småkylig. Rätt molnigt och regnigt till och från vill jag minnas. Vi fortsatte med renoveringen, och hade fullt upp med att vänja oss vid vårt nya boende, den lägre standarden och alla nya arbetsuppgifter. Alex hade semester och lagom till den kom den efterlängtade värmeböljan. Vi hängde på sjön, åkte på slåttergille, for till Kolmården, och målade hus. Alex friade till mig en av de där perfekta sommardagarna, och sedan var semestern och månaden slut.
 
 
Augusti 2016
 
Augusti började kyligt, och vi hade lite panik med allt som skulle fixas inför hösten. Jag frös mycket, men så fick vi äntligen igång vedspisen, och jag trodde att jag inte skulle behöva frysa mer. Tji fick jag.
Under senare delen av månaden blev det varmare igen, och vi sög ut det sista ut sommaren med härliga dagar utomhus innan hösten började smyga sig på igen.
 

En uppdatering

Hej på er!
 
Nu var det väldans länge sedan vi hördes. Det har varit lite rörigt här hemma, framför allt i våra huvuden. Vintern har tagit ut sin rätt, och framför allt jag men även Alex känner att den har varit extra tuff här i huset så som läget är nu. Vi har pratat mycket om vad vi fått för insikter, och hur vi skulle vilja göra för att det ska vara annorlunda i framtiden. Problemen är framför allt att vi fortfarande har svårt med temperaturen inomhus, att huset är lite trångt på längre sikt och som jag nämnt innan att standarden är för låg. Vi drömmer båda om ett rymligt, varmt och modernt hus nu. Som tur är så har vi fått en idé som skulle kunna lösa allt det här om den går att genomföra. Det ser positivt ut, men vi har lite saker kvar att undersöka. På det stora hela trivs vi ändå väldigt bra här ute, på den här platsen, men vi har mycket arbete framför oss för att livet ska funka här. Nåväl, det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång.
Den nya idén påverkar dock hallen lite, så arbetet med den har vi lagt lite på is så länge, i alla fall tills vi har mer av en plan.
 
Det är i alla fall tidig vår nu! Det säger både vädret och SMHI. Visst kommer det lite snö vissa dagar, men det är ändå ett helt annat ljus och lukt i luften. Känns underbart och hoppfullt. Den tidiga våren gör dock ingen skillnad för det fruktade VABruari-fenomenet tydligen. Alex blev jättesjuk i tisdagsnatt så jag har satt honom i karantän på övervåningen och håller själv till i vardagsrummet. Läget ser mycket ljusare ut nu och jag mår fortfarande bra, men ett par nätter på en stenhård pyttesoffa har typ dödat min stackars rygg och nattsömn. Och visst är det sjukt att man kan sakna någon så att det gör ont, fast personen befinner sig typ två meter ovanför en?
 
Annars är det mycket bröllop som är på tapeten nu. Inbjudningarna har skickats ut, och det börjar bli hög tid att ta tag i detaljplaneringen. Jag fårstår inte hur allt ska gå ihop, men det kommer det ju göra. Shit alltså, att planera och betala för ett bröllop är inte en liten sak. Jag längtar väldigt mycket till den dagen, men jag längtar också tills den är avklarad.