Tapetbeslut och ritningar

Hallojsan!
 
Det är ganska sent på kvällen men jag sitter här med huvudet fullt av byggtankar. Det känns som att det äntligen börjar hända saker här!
Jag har inte varit så superengagerad i det här projektet på senaste. Ärligt talat har livet känts rätt tröstlöst när det gäller boende och sånt, och vi har mest stått och stampat. Det har gett mig en lite negativ inställning till huset och jag har mest velat ändra allt. Men här om dagen fick jag någon sorts uppenbarelse. Min hjärna måste ha arbetat fram ett koncept av sig själv medan jag tjurat, för plötsligt var den röda tråden glasklar (nåväl, några inspirationsbilder jag ramlade över hjälpte till ganska mycket). Plötsligt stod visionen klar, och jag såg liksom hela potentialen i vårt lilla hus på en gång. Något jag såg från början, men som försvunnit någonstans i virrvarret av alla dusch- och tvättresor till svärföräldrarna, släpande av vattendunkar från grannen mitt i piskande snöstorm och skit som tycks dras magnetiskt till alla hörn.
Nu har lusten börjat återvända, och det lagom till att det är dags att sätta igång på allvar. I tisdags var en person från köksföretaget här och mätte och brainstormade. Det kommer bli så fantastiskt fint! Snart får vi en ritning och en offert, och detta kommer väl bli ett av höstens stora projekt. Åh jag ser så mycket fram emot diskmaskin, induktionshäll och snajsig modern ugn som tydligen har en pizzafunktion. Jag har sagt att jag hoppas att vi kan griljera julskinkan i år i den nya ugnen. Då skrattar Alex åt mig och säger att det kommer vara klart lååångt innan dess. Låt oss hoppas att han har rätt för en gångs skull, trots att han är en obotlig tidsoptimist. Det är jag med förresten.
 
Vi har beställt tapeter! Det blev ingen av dem jag skrev om i det förra inlägget. I och med mitt heureka-moment så insåg jag att jag var ute på helt fel spår, och att jag var tvungen att börja jobba med huset och inte mot det. Alex höll med, och när vi slutligen landade i ett tapetval kändes det mycket mer rätt och inte lika skavigt som innan. Men jag behåller en mental notering om den mörkblå tapeten. Den är en riktig läckerbit, och någon gång i framtiden ska jag banne mig hitta någonstans att sätta upp den.
 
Tapeten vi beställt till sovrummet. Vi kom fram till att det rummet skulle må bra av en liten dos puttinuttighet. Det är ett ganska sött litet rum i sig nämligen, om man kisar lite ser man det.
 
 
Sandbergs Villa Dalarö Levi
 
Tapeten vi beställt till matrummet. Lugn i färgen vilket blir bäst bredvid Morris-rummet, följer det botaniska temat och fin både till midsommar och jul.
 
 
Sandbergs Villa Dalarö Wilma
 
 
Vi håller på med bygglovsansökan, och är i stort sett klara, så den går iväg här i dagarna. Nu har det ju således inte blivit beviljat än, men jag kan ju ändå visa hur vi har tänkt så här långt.
 
Vi vill förlänga den vänstra gaveln, så att huset blir drygt fyra meter längre åt det hållet. Vi kommer då ha tre fönster på långsidorna istället för två, som det är idag. Just nu slutar huset strax till vänster om det mittersta fönstret, så det är inte symmetriskt. framtiden kommer vi bygga en inglasad veranda runt dörren och mittenfönstret så att verandan sitter i mitten av framsidan.
 
 
 
Och så här har vi tänkt med planlösningen. Det mörka är tillbygget. På bottenplan får vi ett vardagsrum med kamin, altandörr och öppen planlösning mot köket (men vi ska ha en fiffig avskiljare i en del av öppningen som jag kan skriva mer om senare), samt ett badrum som rymmer typ allt.
På ovanvåningen får vi ett stort master-bedroom som kommer vara öppet i nock.
 
 
Det blir nog finemang!