Sensommarlivet

Så var det måndag igen!
Sista måndagen innan skolstart för mig. Om en vecka börjar det! Känns superkul och lite nervöst. Början på en ny fas i livet. Hoppas att det kommer bli en bra sådan!
 
Vi har äntligen fått ordning på bygglovsansökan. Jag skickade med Alex den in till stan innan, så nu är det bara att vänta och hålla tummarna. Vi hoppas att i alla fall stommen kan vara uppe i vinter, men det lär nog dröja ett tag innan vi kan duscha hemma.
Alex var också på möte med köksföretaget förra veckan och diskuterade lite mer hur han ville ha det, så nu väntar vi på uppdaterade ritningar.
Vi väntar också på svar på jordprovet vi tog för några dagar sedan. Det provgrävdes ute på vårt lilla fält, där vi sedan hoppas kunna lägga en infiltration till det nya avloppet. Det är en så himla trist grej att göra egentligen. Mycket pengar och mycket tid för något som vi inte ens kommer märka av sedan. Men det avloppet vi har idag är skräp på så många sätt så det måste verkligen bytas ut, helst igår. Det blir i vilket fall som helst skönt att få det gjort! Då slipper man ha det orosmomentet hängande över sig, och så vet man att man har det nytt, välfungerande och godkänt.
När svaret på jordprovet kommer så är det lite ansökningar och sådant som man ska pyssla med, men efter att allt pappersarbete är klart så går det nog rätt fort att få allt på plats.
 
 
Ja jösses hörrni, det är mycket med hus. Särskilt gamla hus.
 
Jag tar det rätt lugnt. I helgas var jag på bluegrassfestival och på något sätt glömde jag liksom bort att äta större delen av tiden, så jag kom hem ganska sliten efter allmän näringsbrist, kyla och en trång natt i en gammal husvagn. Alex löste det genom hämtmat och filmkväll så nu är allt på topp igen. Och jösses så kul jag hade! Fick hänga med favoritpersoner och lyssna på/spela/sjunga grym musik tills öronen blödde.
Det här är ju min sista semestervecka så jag ska mest hänga hemma och småpyssla och förbereda lite. Plocka med disk och städ, rida och sådant. På lördag vankas det kräftskiva hos mina föräldrar, enligt årlig tradition. Jag längtar så mycket! Jag älskar verkligen kräftor.
1
NORRSKEN EMMISH

mysigt med sensommar och de mörknar till om kvällarna :)