Repeat

Jag minns 2011. Det var på våren och det var den 15 april, strax innan midnatt. Antagningen skulle just stänga och jag hade velat i flera veckor över huruvida jag skulle läsa kemi eller fysik. Kemi var det trygga valet, fysik var det läskiga, riskabla men ack så lockande.

Jag gjorde värsta grejen av det. Köpte hem godsaker, hade temafilmkväll på studentrummet (pluggade basår) och väntade in tolvslaget med en flaska bubbel beredd. Jag har alltid starkt förespråkat att överdriva saker samt att fira det lilla om det innebär att man får något extra gott att äta.

I år tar jag det väldigt mycket lugnare. Inget snask så långt ögat når. Egentligen är det en vanlig tisdagsnatt. Men jag gick in på Antagning nyss, bara för att kolla så att allt såg rätt ut innan anmälan stänger vid midnatt. Och alltså, jag känner igen känslan lite. Ett stort äventyr väntar i vilket fall, och som nummer ett i min ansökan ligger återigen ett sånt där alternativ som känns både läskigt och pirrigt. Tack vare att det verkar ha gått lite bättre än jag trodde på högskoleprovet.
Nu kan jag bara hålla tummarna.