Intelligensrummet

I måndags kände vi för att mysa till det lite extra. Landa lite i hemmet efter helgen.
Alex köpte med pizzabottnar hem, och så bakade vi pizza i vedspisen.
 
 
Tanken var egentligen att vi skulle ha något sorts maraton med lättsmälta serier, men det blev bara ett avsnitt, sedan fastnade vi i renoverings- och inredningsprat. Jag har den stora turen att ha en partner som också är intresserad av inredning och gärna grottar ner sig i gardiner och tavelväggar. Igår var det dock mest en annan dröm han pratade om. Han är sugen på ett bibliotek, och vi har ett rum som vi använder mycket mindre än vi trodde från början. Rummet som vi kallat "matrummet", eller "finrummet". Där var vi har ett lite större matbord, och hade tänkt sitta och äta middag, ha bjudningar och sådant där. Dessvärre står det för det mesta oanvänt. Nu pratar vi om att så småningom göra om det till "intelligensrummet" istället. Det ska tapetseras om, förmodligen i någon jordig ton. Sedan ska där in bokhyllor längs halva rummet. Rejäla bokhyllor med en vitrinskåpsdel med glasdörrar, belysning och gott om plats för alla våra böcker och tidningar. Ett skrivbord och arkivskåp ska också få plats så att vi kan använda det som kontor, och mitt i rummet ska vår röda gosefåtölj med fotpall stå, riktad mot kakelugnen.
Som en sista touch ska det självklart upp gardiner, fönsterlampor och växter. Det kommer bli så himla bra. Det återstår bara att se när det hela kan bli av!
 
 
Klickbara inspobilder från Pinterest
This just may be my favorite "library" pin ever.  The colors are warm and earthy, love the wall color and equestrian art.  Everything literally glows.  Perfect.: I can picture myself climbing up the ladder to discover an old book that hasn't been read in years.:
The bookcases look fab in this room framing the tall windows. The stripy rug draws in the eye too and the colours are really understated ..... So lovely: Just imagine the things I could read in a pink chair under a purple lamp. #indeed #fancyman: