Funderingar

Om några veckor bor vi där. Det där stället jag drömt om fast jag inte visste att det fanns.
Då ska vi ta det lugnt minsann. Då ska dagarna handla om något annat än renovering. Inte för att det är otrevligt direkt, men lite omväxling kunde vara välkommet.
 
Då ska vi sitta i trädgården och njuta. Då ska jag blogga mer om odling, livet, framtiden, samhället och hur jag dricker te i min kökssoffa.
 
Så tror jag i alla fall, och så måste jag nog tillåta mig att tro. Fast jag vet ju egentligen innerst inne att sommaren kommer bli full av göromål. Vi kommer flytta in, förhoppningsvis kommer insidan vara ganska klar för i år, men det kommer ändå finnas mycket kvar att göra. Isolering, toaletter, vatten och så vidare, och då har vi inte ens kommit till det exteriöra. Fönsterrenovering. Slamfärgning.
Och utomhus - en trädgård som ska skötas, odlingar som ska tas omhand. Kanske ett och annat djur som dyker upp.
 
Det kommer bli en sommar med mycket att göra, och det känns väldigt kul. Detta blir årets stora äventyr, och kommande år kommer bjuda på andra utmaningar hemmavid. Det är ju lantlivet trots allt, ett evigt slit. Men jag vill ha det slitet. Det där jordnära och konkreta. Om man jobbar hårt får man äta sig mätt och bli varm om vintern, det är så mycket mer konkret och belönande än några siffror på ett konto som ändras varje månad, och meningslös konsumtion som resultat.
 
Siffrorna på kontot är ju dessvärre ganska nödvändiga eftersom de måste förvandlas till saker som bensin, försäkringar, kyla i kylskåpet och batteri i datorn, soptömning, nya kläder när de gamla är trasiga, kaffe (ytterst nödvändigt), material till renovering och så vidare. Därför lönejobbar vi. Vi har jobb vi trivs med och gör saker som är roliga och lärorika, så det går inte alls någon nöd på oss. Men tanken är ändå att inte lägga alla disponibla timmar på de där siffrorna på kontot, utan att även använda muskler, hjärna och skitiga händer till att få livet och hushållet att gå runt. Att få en bra balans. Att hitta ett system som fungerar för oss.
Att hitta ett liv som ger oss känslan av rikedom, även om siffrorna på våra konton inte kommer vara lika många som siffrorna på andras.
Det är ett privilegium att kunna välja det livet. Att välja slitet och de låga siffrorna när man har möjlighet att välja annorlunda. Vi är så hemskt tacksamma för det.