Fortsatt renovering

Det blir mycket renovering på bloggen nu, men det är ju så mitt liv ser ut för tillfället.
Vi börjar komma in på slutspurten, fast det inte riktigt syns i huset. Där ser det ut som att vi fortfarande har minst ett halvår kvar.
Det ska bli spännande att se om vi är klara med det vi planerat innan inflyttning, annars får vi helt enkelt bo i vår renovering i någon vecka eller två. Det kommer säkert också fungera bra.
 
 
 
Alla golv är ju numera slipade (förutom ett hörn eller två) och igår täcktes de med golvpapp och mattor.
Vi lyckades även forsla ett kylskåp och en hundrafemtiokilos järnspis till köket. Det gick med hjälp av lite redskap och fysik.
 
 
Här kommer spisen och kylskåpet stå. Kylskåpet i gamla städskåpet som vi rivit lite halvt. Kylskåpet ska byggas in med en hylla bredvid och överskåp ovanför. Det är min fiffiga och snickarkunnige fader som sköter det projektet.
 
 
Jag ska snart börja måla. Köksluckorna är klara minus färg, och det är det där plusset som jag står för. Gröna ska de bli, med bladgrön linoljefärg. Troligtvis blir även stommen grön.
 
 
Hålet i skåpet som synes längst till vänster är var kylskåpet stod tidigare. Hela det hörnet ska vi återställa till ursprunglig design, det vill säga det ska vara ett till underskåp, ingen mellanvägg och en hel skiva i mitten.
 
Alex pysslar med lite ditt och datt. Dels trimmar han och klipper gräset i trädgården, och dels lagar han vägghål och ska spika panel och sånt.
 
Just nu jobbar han och jag virkar, men när han slutat så ska vi åka ut och få en del saker gjort. Vi ska också ha konferens angående spisen, för den passar inte riktigt in i hålet i och med att det är en lite annan modell än den som stod där tidigare. Mura eller svetsa? Höja eller ha kvar? Det är många frågor som ska avhandlas, men det blir nog bra i slutändan!