Midsommarafton 2016

Jag hade nog den bästa midsommaraftonen på länge i fredags!
Vi började med gofrukost i köket, sedan fixades de sista detaljerna med huset såsom att göra fint på verandan.
Efter det drog jag på mig bikini och gick ut i trädgården för en dusch med hjälp av ett par hinkar iskallt brunnsvatten. Tack vare det varma vädret var det till och med nästan uppfriskande.
Midsommarlunch bjöds det på hemma hos Alex föräldrar, sedan var det dags att åka hem och förbereda för kvällen. Tårta gjordes, och när Alex höll på för fullt med midsommarstången började gästerna droppa in.
 
 
Vi plockade fram midsommarmat och dukade fint i trädgården.
 
 
Tallrikarna är arvegods och kommer från min farmors föräldrar. De fick servisen när de gifte sig år 1895!
 
 
Sedan gick kvällen. Mycket mat, prat och skratt i den överraskande närvarande solen. Det var min far som stod för kommentaren: "Nu går vi mot mörkare tider!"
 
 
När vi var mätta på mat vankades det kaffe och tårta. Tårtan hade jag gjort och det var lite speciella krav eftersom jag inte äter gluten och vi hade en diabetiker i sällskapet, så den var bakad på mandelmjöl och utan tillsatt socker. Mycket god ändå!
 
 
Jag hade gjort mig så midsommarfin det gick. (Åh, jag är så trött på mitt hår. Jag håller på att spara ut min naturliga hårfärg, men det är drygt när den onaturliga har bleknat till någon ful brunröd. Håret är dessutom naturligt trassligt, och jag kan tycka att det är fint med fluff, men i verkligheten trasslar det mest ihop sig och blir slitet. Vill bara ha tillbaka mina dreads igen, men det funkar inte så bra innan håret blivit längre.)
 
 
Framåt kvällen plockades fioler fram och det blev både fin- och fulspel (jag kommer från en spelmansfamilj). Ett tag hade vi stafettspel, där sex personer spelade på två fioler. En repris, och sedan skickades respektive fiol ett steg medurs. Mycket kul!
 
 
 
Det var en fantastisk kväll som avslutades i mörka smålandsnatten, med prat om mystiska saker som spöken och andar. Spökar det i röda huset? Flera av oss har känt en konstig känsla av närvaro och ögon i nacken när vi går där inne, särskilt i ett av rummen.