Framsteg

Det är bra härligt när saker bara händer.
Idag när vi kom ut till huset så var det plötsligt kaklat runt vedspisen. Kanske var det hustomten? Mer troligt min duktiga fader.
Det är inte mycket kvar att göra nu. Den har murats fast på alla håll och kanter, och nu fattas bara kakelfog och metallskivan som ska ligga runt spisen på ovansidan.
 
 
Seda ska det eldas, oj vad det ska eldas! Men lugnt och fint. Den andra spisen fick vi ju byta ut, och det var bland annat för att den mest troligt eldats sönder. Tur då att Alex hade denna i gömmorna. Det ska bli kul att lära känna den!
 
Mina föräldrar som har erfarenhet av dessa doningar påstår att vedspisar är som gamla, envisa gubbar. Man måste liksom lära sig hur de ska tas, och ingen är den andra lik.
 
Alex har också kommit en bra bit med att återställa det fina skåpet i köket.
 
 
Det ska på lite masonit, spackel, spont, lucka och färg, så kommer det bli hur bra som helst, men det är morgondagens projekt, eller dagens egentligen eftersom det är efter midnatt.
 
Det är sent, och Alex har somnat i soffan som han brukar göra när han arbetat hårt. Jag sitter uppe och nattsuddar som jag brukar göra. I morgon (idag) väntar lite ärenden inne i stan, en sväng till tippen och renovering, renovering, renovering.
1
Anonym

Duktiga ni är. Mkt roligt att följa./ Jessica

Svar: Kul att du läser! :)
grusvägenhem.se