Jag sa JA!

Hej på er! Det har varit tyst här några dagar, och självklart beror det delvis på semester etc. men en annan sak har hänt också som tagit mycket fokus. En väldigt bra sak.
Det är nämligen så att...
 
Alex friade till mig i lördags!
 
Jag ska berätta allt.
 
Som vanligt låg jag och drog mig i sängen på förmiddagen. Han kom upp och pussade lite på mig och sade något om att han skulle åka bort till det andra huset och hämta någon pryl. Fine, tänkte jag och slumrade vidare.
En stund senare hade jag gått upp och satt ute på verandatrappan med en kopp kaffe när Alex kom hem.
Han var konstig. På samma gång lite besvärad och väldigt kärleksfull. Han kramades, pussades och pratade om hur mycket jag betydde för honom, och jag märkte att det var något.
Så plötsligt sade han att det var lika bra att han talade om vad det var. Tog sats. Och frågade om jag ville gifta mig med honom.
Det stod liksom stilla i huvudet, men några sekunder senare när verkligheten kommit ikapp svarade jag ja!
Det visade sig att han haft stora och långvariga problem med att välja ringar ("jag kan ju inte ens välja chips till fredagsmyset"), så han hade inga med sig, men det gjorde ju inte oss något. Vi tittade på klockan. En halvtimme till guldsmedsbutiken stängde (han hade varit där tidigare och rekat) och vi har två mil in till stan. En mikrosekund senare satt vi i bilen och gasade för fulla muggar.
Med andan i halsen ramlade vi in i butiken, och butiksbiträdet plockade fram ringarna från under disken så fort han såg oss i dörren. Han var mycket trevlig och tillmötesgående och förklarade att den där stängningstiden mer var en riktlinje. Trots allt tog det inte lång tid innan vi hittade rätt. Jag är väldigt effektiv i mina val och går på magkänsla.
 
Vi åkte hem igen med ringar (identiska låneringar, de riktiga kommer på torsdag), bubbel, jordgubbar och pirr i magen. Vi hade bestämt oss för att vänta till kvällen med att ta på oss ringarna, så då åkte vi upp till en gammal slottsruin ovanför en sjö, klättrade upp på muren och firade under högtidliga former.
 
 
 
Jag är så otroligt glad. Det finns ingen människa i hela universum som jag hellre skulle dela livet med, och känslorna för Alex blir större och djupare för varje dag.
Nästa steg i vår resa tillsammans blir ett bröllop, och som det ser ut nu planerar vi faktiskt att slå till redan om ett år, nästa sommar. Därför finns det nu en ny kategori här på bloggen. Jag lovar att ni ska få följa med på vägen!