Julen och brudklänningen

Hej på er!
Julen är över oss, och här har det firats i flera dagar.
 
I fredags åkte jag till Linköping och handlade julklappar. Jag hade även bestämt mig för att jag minsann skulle hitta en brudklänning. Det var i sista sekunden, vilket jag var medveten om, men det har varit brudklänningsstrul hela hösten. Jag har provat och provat, letat och letat, men aldrig känt mer än att jag haft på min fina klänningar. Aldrig känt det där lilla pirret i magen som jag velat ha. I fredags var jag tvungen att köpa en i vilket fall, och om inget pirr uppstod skulle jag få bestämma mig för en annan klänning. I sista butiken gick jag upp för trappan till brudklänningsavdelningen. Innan jag ens tagit sista steget såg jag den. Klänningen. Den hängde på en provdocka. Jag tittade på prislappen och hjärtat sjönk. Egentligen ville jag inte betala så mycket. Jag började prova andra klänningar, men kunde inte sluta titta på provdockan. Till slut var jag tvungen att säga något, och efter några minuter hade jag klänningen på mig. Det var fullträff med en gång, jag fick nästan tårar i ögonen. Jag provade några andra klänningar för att vara riktigt säker, och velade lite mellan den magiska klänningen och en annan som var mer som jag tänkt mig från början, men det slutade så klart med att jag valde med hjärtat, och nu är jag så himla nöjd med det. Plånboken är mindre nöjd, men så får det vara. Den känslan är värd varenda krona. Nu är klänningen beställd och kommer i april, och jag hade rätt i att det var i sista sekunden. Hade jag kommit in en dag senare hade jag inte hunnit få hem klänningen i tid eftersom det var sista dagen att beställa för leverans i april. Pjuh!
Nu längtar jag till 27 maj och har tillbringat halva julen med att kolla på mina klänningsbilder.
 
 
I lördags var det julafton och vi firade först hemma hos svärföräldrarna och sedan hos mina föräldrar med sjuka mängder mat och godis och en stor presenthög. I söndags var vi återigen hos svärisarna och firade med Alex brors familj, och i måndags åkte jag med min mamma till Halmstad för att fira med min danska/skånska släkt.
 
 
Jag har blivit bortskämd med så himla många fina presenter, men de tre favoriterna är en yllefilt, ljusstakar och massageapparat till min onda rygg.
 
 
Nu är vi i mellandagarna - mina favorittid på året kanske. Dagar där man bara är hemma, myser, äter godis och funderar över det gångna och det kommande året. En paus liksom. Man har gått i mål på något sätt och får tillfälle att ladda upp inför nästa maraton.
Alex jobbar lite och ikväll ska vi till en kompis och äta gott. På lördag är det ju nyårsafton och den firas som vanligt hemma hos mina föräldrar med glitter, glamour och kulinariska äventyr.