Årslista 2016

Helt enligt tradition presenterar jag nu denna årslista:
 

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? Många saker! Lärde mig laga mat på vedspis bland annat.

Genomdrev du någon stor förändring? Haha ja, som ni vet har hela 2016 i princip handlat om att genomdriva en stor förändring. Sålt lägenhet, köpt hus, flyttat på landet till ett primitivt boende och gjort stora framgångar med att renovera det.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? O ja, det känns som att det pågår en riktig babyboom i min bekantskapskrets. Jag känner flera som blivit föräldrar i år. De senaste bara här om dagen!

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?  Den 23 juli när Alex friade till mig!

 

 

Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov.

Vilka länder besökte du? Åkte inte utanför rikets gränser. Det brukar jag faktiskt inte göra så ofta heller. Trivs bra här under min korkek där jag kan sitta i lugn och ro och lukta på blommorna.

Bästa köpet? Huset!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Jaaa! Mest av allt att vi köpte hus och flyttade ut på landet, samt att jag blev förlovad.

 

 

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017? Badrum!!!!!!!!!! Kunde även tänka mig diskmaskin etc.

Vad önskar du att du gjort mer?  Läst fler böcker.

Vad önskar du att du gjort mindre? Frusit.

Favoritprogram på TV? Har ej TV, men har självklart streamat Bonde söker Fru hela hösten.

 

 

Bästa boken du läste i år? Att de i tid må väckas av Frida Arwen Rosesund tror jag.

Största musikaliska upptäckten? Ingen förändring på det planet i år.

Vad var din största framgång på jobbet 2016? Jag har haft stora framgångar på jobbet det här året, men som ni vet så har jag valt att hålla jobbet utanför bloggen. Vad gäller framtida jobb så har jag gjort högskoleprovet för första gången och klarat mitt delmål på 1,3 med råge.

Största framgång på det privata planet? Att vi kom ifrån lägenheten och kom så mycket närmare drömlivet.

 
 

Största misstaget? Det har varit en del mindre klanterier, men inget allvarligt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Åh, både och. Det har varit ett tufft år, så jag kan inte säga att jag gått omkring och varit superglad hela tiden, men den tuffheten som varit har varit positiv och lett i en bra riktning. Jag har dock stundvis varit riktigt, riktigt lycklig.

Vad spenderade du mest pengar på? Hus och renovering.

Något du önskade dig och fick? I början av 2016 var det långt ifrån självklart att vi skulle kunna köpa det här stället. Faktiskt var det mer som en fånig dröm, men vi kunde inte låta bli att försöka. Som ni vet så gick det ju faktiskt, mot alla odds, riktigt bra till slut!


 

Något du önskade dig och inte fick? En ny telefon. Min gamla är färdig för graven.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Det var en odramatisk men trevlig födelsedag. Blev firad på morgonen som vanligt, plockade runt här hemma på dagen och hade gäster och kalas på kvällen.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nja, det har som sagt varit tufft. Jag har fått omvärdera många av mina ideal och konfronterats med mig själv och den jag är. Om jag skulle förbättra alla faktorer som fick mig att må dåligt i stunden så skulle jag helt gått miste om den resan.

Vad fick dig att må bra?  Att jag äntligen fick uppfylla min dröm. Att jag lyssnade på mig själv och gick till mitt kall. Att jag kom till insikt om en hel del saker. Att jag orkade börja rida igen.

 

 

Vem saknade du? Vänner jag träffar allt för sällan.

De bästa nya människorna du träffade? Det har varit rätt stabilt på bekantskapsfronten i år, men generellt tycker jag att alla nya människor jag lär känna är bäst. Jag gillar människor helt enkelt.

Mest stolt över? Min inre resa.

Högsta önskan just nu? En storrenovering som går enligt plan!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Bättre mat och mer motion, men det säger jag varje nyår så det är inte något nytt. Det är inte så att jag inte håller det - men just runt julen brukar bra mat och motion ha väldigt låg prioritet så då känner jag alltid för att ta tag i det igen. 2016 har också varit ett extra dåligt år, åtminstonde den senare halvan, för jag har haft så mycket annat i huvudet. Det har varit ostmackornas och snaskets höst. Men det blir bättre när julgodiset är slut. Jag borde verkligen unna mig själv att bli starkare och piggare.