Årslista 2016

Helt enligt tradition presenterar jag nu denna årslista:
 

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? Många saker! Lärde mig laga mat på vedspis bland annat.

Genomdrev du någon stor förändring? Haha ja, som ni vet har hela 2016 i princip handlat om att genomdriva en stor förändring. Sålt lägenhet, köpt hus, flyttat på landet till ett primitivt boende och gjort stora framgångar med att renovera det.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? O ja, det känns som att det pågår en riktig babyboom i min bekantskapskrets. Jag känner flera som blivit föräldrar i år. De senaste bara här om dagen!

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?  Den 23 juli när Alex friade till mig!

 

 

Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov.

Vilka länder besökte du? Åkte inte utanför rikets gränser. Det brukar jag faktiskt inte göra så ofta heller. Trivs bra här under min korkek där jag kan sitta i lugn och ro och lukta på blommorna.

Bästa köpet? Huset!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Jaaa! Mest av allt att vi köpte hus och flyttade ut på landet, samt att jag blev förlovad.

 

 

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017? Badrum!!!!!!!!!! Kunde även tänka mig diskmaskin etc.

Vad önskar du att du gjort mer?  Läst fler böcker.

Vad önskar du att du gjort mindre? Frusit.

Favoritprogram på TV? Har ej TV, men har självklart streamat Bonde söker Fru hela hösten.

 

 

Bästa boken du läste i år? Att de i tid må väckas av Frida Arwen Rosesund tror jag.

Största musikaliska upptäckten? Ingen förändring på det planet i år.

Vad var din största framgång på jobbet 2016? Jag har haft stora framgångar på jobbet det här året, men som ni vet så har jag valt att hålla jobbet utanför bloggen. Vad gäller framtida jobb så har jag gjort högskoleprovet för första gången och klarat mitt delmål på 1,3 med råge.

Största framgång på det privata planet? Att vi kom ifrån lägenheten och kom så mycket närmare drömlivet.

 
 

Största misstaget? Det har varit en del mindre klanterier, men inget allvarligt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Åh, både och. Det har varit ett tufft år, så jag kan inte säga att jag gått omkring och varit superglad hela tiden, men den tuffheten som varit har varit positiv och lett i en bra riktning. Jag har dock stundvis varit riktigt, riktigt lycklig.

Vad spenderade du mest pengar på? Hus och renovering.

Något du önskade dig och fick? I början av 2016 var det långt ifrån självklart att vi skulle kunna köpa det här stället. Faktiskt var det mer som en fånig dröm, men vi kunde inte låta bli att försöka. Som ni vet så gick det ju faktiskt, mot alla odds, riktigt bra till slut!


 

Något du önskade dig och inte fick? En ny telefon. Min gamla är färdig för graven.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Det var en odramatisk men trevlig födelsedag. Blev firad på morgonen som vanligt, plockade runt här hemma på dagen och hade gäster och kalas på kvällen.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nja, det har som sagt varit tufft. Jag har fått omvärdera många av mina ideal och konfronterats med mig själv och den jag är. Om jag skulle förbättra alla faktorer som fick mig att må dåligt i stunden så skulle jag helt gått miste om den resan.

Vad fick dig att må bra?  Att jag äntligen fick uppfylla min dröm. Att jag lyssnade på mig själv och gick till mitt kall. Att jag kom till insikt om en hel del saker. Att jag orkade börja rida igen.

 

 

Vem saknade du? Vänner jag träffar allt för sällan.

De bästa nya människorna du träffade? Det har varit rätt stabilt på bekantskapsfronten i år, men generellt tycker jag att alla nya människor jag lär känna är bäst. Jag gillar människor helt enkelt.

Mest stolt över? Min inre resa.

Högsta önskan just nu? En storrenovering som går enligt plan!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Bättre mat och mer motion, men det säger jag varje nyår så det är inte något nytt. Det är inte så att jag inte håller det - men just runt julen brukar bra mat och motion ha väldigt låg prioritet så då känner jag alltid för att ta tag i det igen. 2016 har också varit ett extra dåligt år, åtminstonde den senare halvan, för jag har haft så mycket annat i huvudet. Det har varit ostmackornas och snaskets höst. Men det blir bättre när julgodiset är slut. Jag borde verkligen unna mig själv att bli starkare och piggare.

 

Julen och brudklänningen

Hej på er!
Julen är över oss, och här har det firats i flera dagar.
 
I fredags åkte jag till Linköping och handlade julklappar. Jag hade även bestämt mig för att jag minsann skulle hitta en brudklänning. Det var i sista sekunden, vilket jag var medveten om, men det har varit brudklänningsstrul hela hösten. Jag har provat och provat, letat och letat, men aldrig känt mer än att jag haft på min fina klänningar. Aldrig känt det där lilla pirret i magen som jag velat ha. I fredags var jag tvungen att köpa en i vilket fall, och om inget pirr uppstod skulle jag få bestämma mig för en annan klänning. I sista butiken gick jag upp för trappan till brudklänningsavdelningen. Innan jag ens tagit sista steget såg jag den. Klänningen. Den hängde på en provdocka. Jag tittade på prislappen och hjärtat sjönk. Egentligen ville jag inte betala så mycket. Jag började prova andra klänningar, men kunde inte sluta titta på provdockan. Till slut var jag tvungen att säga något, och efter några minuter hade jag klänningen på mig. Det var fullträff med en gång, jag fick nästan tårar i ögonen. Jag provade några andra klänningar för att vara riktigt säker, och velade lite mellan den magiska klänningen och en annan som var mer som jag tänkt mig från början, men det slutade så klart med att jag valde med hjärtat, och nu är jag så himla nöjd med det. Plånboken är mindre nöjd, men så får det vara. Den känslan är värd varenda krona. Nu är klänningen beställd och kommer i april, och jag hade rätt i att det var i sista sekunden. Hade jag kommit in en dag senare hade jag inte hunnit få hem klänningen i tid eftersom det var sista dagen att beställa för leverans i april. Pjuh!
Nu längtar jag till 27 maj och har tillbringat halva julen med att kolla på mina klänningsbilder.
 
 
I lördags var det julafton och vi firade först hemma hos svärföräldrarna och sedan hos mina föräldrar med sjuka mängder mat och godis och en stor presenthög. I söndags var vi återigen hos svärisarna och firade med Alex brors familj, och i måndags åkte jag med min mamma till Halmstad för att fira med min danska/skånska släkt.
 
 
Jag har blivit bortskämd med så himla många fina presenter, men de tre favoriterna är en yllefilt, ljusstakar och massageapparat till min onda rygg.
 
 
Nu är vi i mellandagarna - mina favorittid på året kanske. Dagar där man bara är hemma, myser, äter godis och funderar över det gångna och det kommande året. En paus liksom. Man har gått i mål på något sätt och får tillfälle att ladda upp inför nästa maraton.
Alex jobbar lite och ikväll ska vi till en kompis och äta gott. På lördag är det ju nyårsafton och den firas som vanligt hemma hos mina föräldrar med glitter, glamour och kulinariska äventyr.

Lucka 19: Hur ser ditt drömhem ut?

På längre sikt, om vi pratar fantasinivå, så skulle jag vilja bo i ett stort hus på landet, inspirerat av typ förra sekelskiftet. Egendesignat och egenbyggt så att varje väggplacering har ett syfte, och vi känner varje bjälke. Tänker mig en allé som leder fram till huset, en lummig trädgård man går vilse i och en vedeldad badtunna. Men om det skulle hända så ligger det lååångt fram i framtiden.
Jag tycker att vi fokuserar på huset vi bor i nu. Nästa år ska vi ju dra igång storrenovering, och en hel del kommer tillkomma och förändras inredningsmässigt. Såhär gillar jag att inreda:
 
Sammanfattningsvis kan man säga att jag gillar när det är lite murrigt och ombonat, men gärna i kombination med mer sparsmakade linjer. Jag gillar inte när det är för ljust, för jag upplever det som kallt. Vita väggar kommer ni aldrig se hos mig. Tycker hemskt mycket om när dåtid möter nutid, och när överdådigt möter avskalat. Kontraster och oväntade möten. Det får gärna kännas lite lantligt och botaniskt, men på ett mer genuint sätt än den moderniserade tolkning av lantlig stil som många andra tycker om.
 
Keltainen talo rannalla: Ruotsalaisia koteja                                                                           More: Open upper kitchen shelving:
Google Image Result for http://lkaeinteriors.com/main/wp-content/uploads/2010/02/livingwithlight_woodstove.jpg: The Centric Home: Boho Kitchen Decor:
 
Wallpaper Ava from the collektion Brunnsnäs, Sandberg: Homedit - interior design and architecture inspiration:
A buttercup yellow tufted chair becomes the focalpoint in this dark teal room with its antique black fireplace. Notice how the yellow compliments the golden chandelier. For the brave of heart!: On the Market: A Historical House Reimagined for a Modern Family in Stroud, England: Remodelista:
 
"The Brook" - Archive III Wallpapers.: Anna Inreder: BLÅ VÄGGAR...:
http://talopihkala.blogspot.fi/: entryway:
 
 
Alla bilder är klickbara och kommer från Pinterest
 
Detta är en del av Kajsons julkalender.