T-R-Ö-T-T

Ojojoj vad jag är trött.
Har sovit för lite i några nätter och det märks direkt. Känns som att huvudet är fyllt med någon tjock sås.
 
Igår var det en lång dag. Vi åkte ut till Stället med gamla ägaren och hämtade det sista som denne skulle ha med sig samt en hel del skräp som vi körde till tippen. Sedan tillbaka ut igen. Nu med full tillgång till allt och alla nycklar i vår egen ägo.
Vi har alltså köpt stället precis som det är - orensat och ostädat, så nu väntar en hel del röjning.
Vi fick hjälp av Alex föräldrar och så stannade vi kvar hela eftermiddagen och halva kvällen och rensade och röjde.
Det var som en spännande tidsresa då det samlats saker där i många decennier. Mycket av det ska vi behålla, men ett helt släp packades ihop till tippen och mer sådant kommer det bli.
Jag försökte ta det så lugnt som möjligt (att plocka igenom något gammalt skåp är inte överdrivet ansträngande egentligen) men trots många ivriga händer och starka armar var det ett tufft arbetspass, och kallt!
 
På kvällen körde vi förbi en sista gång och gick in och tände upp i huset. Sedan gick vi ut och kunde för första gången se hur hemtrevligt det lös ur fönstren. Kändes som en fantastisk belöning för allt slit.
 
Jag misslyckades fatalt med att ta bilder. Jag tänkte att jag skulle vänta med att göra det tills vi röjt en del så jag kunde visa er lite inifrån, men när jag skulle göra det så låg telefonen i koma. Nåväl, det blir en annan dag!
 
Idag skulle jag mest vilja sova och slötitta på dokumentärer, men så blir det icke. Det är dags att röja lite här hemma också för det börjar dra ihop sig till visning. Dels ska det städas till operationssalsnivå och dels ska de fasta skåpen fixas iordning så att de går att titta i. Tur att jag har tid på mig, och att Alex kommer hit och hjälper till efter jobbet.
 
Imorgon ska vi ut igen på eftermiddagen, men kortare tid och lugnare pass. Likaså i helgen då vi ska jobba undan en del, men också mysa och grilla korv över lägereld i trädgården eftersom det påstås att det är valborgsmässoafton på lördag.
 
Igår var förresten ett stort oups-moment. Vi upptäckte att hela taket på övervåningen saknar isolering, vilket betyder bastu på sommaren och frysbox på vintern, och som ni kanske minns så är typ det viktigaste för mig att jag slipper frysa. Så det tillkommer ännu en sak som vi akut måste fixa till i höst. Vi hoppas att vi har tur med andra saker istället, typ att murstocken och vattnet är okej. I vilket fall får det helt enkelt lösa sig.
 
 
1
Lili

Vilken fin bild. ^^ du får försöka meditera i 5 min eller nåt mitt i all städning, även det lilla brukar ju kunna hjälpa mot trötthet :)

Svar: Tack! Faktiskt riktigt bra tips! Jag ska försöka sätta mig på balkongen och slappna av i fem minuter då och då :)
grusvägenhem.se