Husesyn #1

Hejsan!
 
Skriver i detta nu det första blogginlägget från huset!
Jag sitter vid köksbordet med ungefär femtioelva lager kläder på mig. Är fortfarande helt utmattad, men sysselsätter mig med lugna arbetsuppgifter så det går ganska okej.
 
Idag tänkte jag att vi skulle gå husesyn på nedervåningen i vita huset!
Lite möbler och sådant står kvar, men nu är allt tillräckligt avklätt för att visa upp, så håll till godo.
 
Vi börjar helt naturligt med hallen.
 
 
Fotot är taget från köket och bjuder på kulturellt värdefull utsikt.
 
 
I hallen finns trappa upp till övervåningen, men den rundan sparar vi till en annan dag!
Det finns också en förvånansvärt rymlig toalett under trappan, men den är i nuläget en bedrövlig syn.
 
Från hallen kommer man in i det rum som ska bli vårt vardagsrum. Här ska vi tapetsera om och det kommer bli hur mysigt som helst.
 
 
Det finns också en kakelugn.
 
 
Från vardagsrummet kommer man in i det som ska bli vårt finrum som jag säger, fast alla andra säger matrum. Här ska vi helt enkelt ha ett lite större matbord och ett stort skåp som sväljer allt finporslin jag gärna samlar på mig.
 
 
Vi gillar egentligen den här tapeten, men den är i lite dåligt skick så den kommer nog få bytas ut. Det är inte säkert att det blir i år dock. Ett par strategiskt placerade tavlor kan göra mycket!
 
Här finns också en kakelugn.
 
 
Från finrummet kommer man in i köket, men det är rätt belamrat just nu så det visar jag bara det trevligaste hörnet av!
 
 
Här ska det också tapetseras om, helst igår om jag får bestämma. Det får jag inte helt och hållet, men det kommer i alla fall bli nya tapeter så snart som möjligt.
 
 
Utsikt över åkrar och skogar. Här kommer jag hänga mycket i framtiden!
2
Jorunn - Söder om stan

Verkligen en jättefin grund och när ni satt er egen prägel på det kommer det bli ännu finare. Med det sagt menar jag inte att ni ska hetsa med renovering, sånt får ta tid för att det ska bli så bra som möjligt. Jättekul att få följa med på denna husresa :)

Svar: Kul att du tycker det! Verkligen, man måste bo in sig lite först för att hitta rätt liksom, men det ska bli en kul resa! Vi gör bara det vi är helt säkra på nu, och det som känns lite "akut", dvs två tapeter, golv och måla köksluckorna, det andra får vänta :)
grusvägenhem.se

Åsa-Saga

Det ser verkligen ut som ett underbart ställe! Och jag blir helt klart mycket inspirerad. Har hyrt ett lite ruckligt litet ställe nu över vintern, mitt i magisk natur, men med mycket som jag skulle vilja göra med själva huset. Och förhoppningsvis är köpet nu på G att gå igenom. Sedan vill jag också skapa "nytt"! Tapeter, golv, trädgård, luckor, färger... Din blogg inspirerar mig på alla möjliga vis. Jag är glad att få följa den. :) ♥

Svar: Hej! Vad roligt att du hittar inspiration här och vill följa med på resan :) Ditt projekt låter också väldigt drömmigt!
grusvägenhem.se